Hildegard Kalthegener

Hildegard Kalthegener is onafhankelijk kleurdesginer en docent aan de NCS Kleurenschool in Duitsland. Na haar studie Design Strategy aan de Universiteit van Essen, was zij voor een jaar als trainee verbonden aan de Universiteit van Pennsylvania in Philadelphia, gespecialiseerd in historische behoud.


Als kleurontwerper, ontwerpt zij collecties voor voor de verfindustrie en voor de keramische industrie.

In 1998 schreef zij haar proefschrift “Color Design between Artistic Intuition and Rational Argumentation” aan de Universiteit van Konstanz in Duitsland. Hildegard Kalthegener geeft regelmatig lezingen en workshops aan bedrijven en beurzen.

 

Leonard Oberascher

Leonard Oberascher is onafhankelijk design consultant, psycholoog, kleurexpert en artist. Hij beweegt zich op een breed kleurgebied, zoals productontwikkeling, communicatie van kleuren, onderzoek van de trends, architectonische vormgeving (opvattingen van kleuren en materialen, oriëntatie-systemen, Health Care Environments), kunstprojecten (ruimte-installaties voor licht en kleuren). Daarnaast is hij veel gevraagd spreker en docent voor seminars (kleur, psychologie van architectuur en design).

Leonard Oberascher begon zijn studie Kunst op de Hogeschool van Salzburg en studeerde daarna Psychologie aan de Universiteit van Salzburg. In 2001 werd hij gevraagd om professor in kleurdesign te worden wat hij afwees.

Leonard Oberascher is gelieerd aan de opleiding Industrial Design aan de FH Joanneum University of Applied Sciences te Graz, Oostenrijk en voorzitter van de AIC-werkgroep "Environmental Color Design".

 

Maud Hårleman

Maud Hårleman is wetenschapper en kleuronderzoeker binnen het domein Architectuur en Gebouwde omgeving aan de Royal Institute of Technology in Stockholm. Haar onderzoeken beslaan vooral de relatie tussen kleur en licht in interieurs en de werking daarvan.

Maud Harleman heeft verschillende papers geschreven zoals; Colour emotions in full-scale rooms, en colour emotions In larger and Smaller Scale.

In haar boek ‘ Daylight Influence on Colour Design’ doet zij verslag van haar emperische studie van perceptionele kleuren en kleurervaringen in interieurs. Maud Harleman is een regelmatige spreker op het congres van de International Colour Association (AIC).

Inloggen

 
gebruikersnaam:  
 
wachtwoord:  
 
 
 
   
Wachtwoord vergeten?  

Klik hier om uw gegevens te wijzigen

 

Stichting Kleurenvisie
Klarendalseweg 31
6822 GA Arnhem