Op vrijdag, 28 september 2012, organiseert Stichting Kleurenvisie nogmaals voor haar donateurs een workshop en lezing over de geschiedenis en gebruik van oude pigmenten.

De bereikbaarheid van beschikbare pigmenten bepaalde in voorgaande eeuwen vooral de handel en wandel van verfstoffen naar de kunstenaar en schilders als grootverbruikers van verf. Kleurgebruik afhankelijk van rijkdom en kennis. Een kleurrijk en exclusief middag-programma met lezing en workshop onderde bezielende leiding van Pieter Keune.

Pieter Keune heeft veertig jaar kunstvakonderwijs in binnen en buitenland achter de rug en is nog steeds gastdocent aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij aan verschillende grote restauraties verbonden geweest en publiceert hij regelmatig over materialen in de beeldende kunst.

Programma
U wordt rond 13 uur verwacht in verfmolen De Kat op de Zaanse Schans, waar de molenaar u rond zal leiden in deze prachtig gerestaureerde molen. Daarna neemt Pieter Keune, expert op het gebied van pigmenten en materialen, u mee in zijn lezing over de beschikbaarheid en gebruik van natuurlijke pigmenten in vroegere tijden.

Rond de werktafel maakt u tijdens de demonstraties kennis met de klassieke en ambachtelijke bereiding van verf en het mengen van kleur en kunt u de 'zwaarte’ van verf ervaren.

Na afloop praten we nog even na onder het genot van een hapje en drankje.

Het programma start om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur, zodat u eventueel op eigen gelegenheid vooraf de andere molens aan de Zaanse Schans of het museum zelf kunt bezoeken.

Het aantal deelnemers voor deze workshop is, gezien de grootte van het atelier in de verfmolen, beperkt. Aanmeldingen voor deze workshop gaan op volgorde van binnenkomst, wees er daarom snel bij.

 

Zorg voor een notitieblok voor aantekeningen.
Maak alvast een vragenlijst met dingen die u absoluut weten wil!

Dit KleurCafe wordt georganiseerd door Stichting Kleurenvisie, het Nederlands Platform voor Kleur. Stichting kleurenvisie telt inmiddels meer dan 300 donateurs en brengt onder andere architecten, vormgevers, kleurspecialisten, product-, interieur- en grafisch ontwerpers, kennisinstellingen en studenten met elkaar in gesprek over kleur. Stichting Kleurenvisie streeft naar bewuster gebruik en toepassing van kleur door het bevorderen van kennisdeling en onderzoek over kleur.@2012

Inloggen

 
gebruikersnaam:  
 
wachtwoord:  
 
 
 
   
Wachtwoord vergeten?  

Klik hier om uw gegevens te wijzigen

 

Stichting Kleurenvisie
Klarendalseweg 31
6822 GA Arnhem