18 januari 2018

18-01-2018

    

 

 

 

Internationale Kleurendag 21 maart 2018

Op de Internationale Dag van Kleur organiseert ook Stichting Kleurenvisie in de middag een Kleurcafé. Reserveer dit graag vast in je agenda. Het programma zal bestaan uit meerdere korte kleurpitches van ongeveer 8 minuten. De vier nieuwe bestuurders van Stichting Kleurenvisie zullen zich hierbij voorstellen.

De middag begint om 15 uur in het Circl Paviljoen in Amsterdam aan de ZuidAs. Afsluitend is er rond 17.30 uur een borrel. Informatie over de locatie klik HIER.

Het precieze programma wordt in de volgende nieuwsbrief begin februari bekend gemaakt.

 

 


 

 

Het nieuwe bestuur van Stichting Kleurenvisie

 

Het nieuwe team, wij stellen ons graag voor:

 

PI DE BRUIJN, VOORZITTER

De vensters van Chartres, een geschilderde nachtelijke tuin in het pauselijk paleis te Avignon, de zandkleurige kustboulevard van België; ze tonen de kracht van kleur in architectuur. Deze immense kracht staat niet in verhouding tot het huidige schrale ontwerpend onderzoek ernaar. De pioniers van de Stijl, Bauhaus, Constructivisme en Le Corbusier verdienen een sterke opvolging in ons snel veranderende tijdsgewricht met thema’s als duurzaamheid, circulariteit en klimaatverandering.

 

 

KIM VAN SAVOOYEN, DIRECTEUR

Ik kan mij dagelijks verwonderen over hoe allesomvattend KLEUR is! Wat het met ons doet en hoe het zich laat zien. Kleur fascineert, inspireert, en brengt mij in beweging en dat vertaal ik in mijn interieur- en kleurontwerpen waarmee ik anderen wil beroeren. Omdat kleur onderdeel is van zoveel vakgebieden, zowel in de wetenschap als in creatieve beroepen, en juist de kruisbestuiving tussen deze verschillende disciplines zo interessant is! beleef ik veel plezier in het bijdragen aan de Stichting, want over kleur raak je nooit uitgeleerd.

 

 

 

PETER JONQUIERE, BESTUURDER 

Mijn oorspronkelijke motief voor deelname in het bestuur: omdat kleurtoepassing in de buitenruimte bij publiek, opdrachtgevers, ontwerpers nog steeds – onterecht – een onderbelicht aspect is, dat het waard is meer aandacht te krijgen en daarbij op betere en vooral beter verspreide kennis gebaseerd te zijn. Vandaaruit betrokken geraakt bij Kleurenvisie, dat kleur op een nog bredere manier in al zijn aspecten tot onderwerp heeft.

 

 

CLAIRETTE GITZ, SECRETARIS / BESTUURDER

Zorgvuldig kleurgebruik is een leidraad in mijn werk als architect en publicist. Wat is het verhaal van de kleur in een ontwerp, dat boeit mij zowel bij mijn eigen ontwerpen als in dat van anderen. Mijn onderzoek is gedreven door nieuwsgierigheid naar zowel de theorie van kleur: “waar hebben mensen door de eeuwen heen over gereflecteerd wat betreft het verschijnsel kleur”, als naar de toepassing ervan in en op materialen: “de samenstelling ervan, de aanleiding tot bepaalde kleurkeuzen en combinaties en het effect ervan op de menselijke psyche .” Deelname aan SKV bestuur: "Het delen en uitdragen van een fascinatie voor kleur." Ik wil kleur toegepast in de openbare ruimte meer aandacht geven zoals in de traditie van Stichting Kleurbuiten, die opgegaan is in KleurenVisie.

 

 

MARC WITBREUK, BESTUURDER

Waarom kleur? Hoe zou de wereld er uitzien zonder kleur? Deprimerend lijkt me. Kleur brengt vrolijkheid, veiligheid (sociaal, welzijn en verkeer), variatie, verrassing, verwachting en nog veel meer. Wat is er dan mooier dan bij te dragen aan een kleurrijke wereld door pigmenten te verhandelen en mij in te zetten en bij te dragen aan Stichting Kleurenvisie?

 

 

 

SANDY SPAAN, BESTUURDER

Ik ben werkzaam als kleur, materiaal en finish specialist bij Philips HealthTech. Zowel in mijn professionele als mijn persoonlijke leven ben ik nieuwsgierig en geintrigeerd door alles wat met kleur te maken heeft. Zichtbaar kleur speelt een belangrijke rol in het leven , zonder dat mensen zich daar van bewust zijn; of het nu gaat om kleur applicatie op producten, in de omgeving , in advertenties of persoonlijk welbehagen; kleur is overal, elke dag, net als lucht om te kunnen ademen. Het is een plezier, een uitdaging of beter opportuniteit en zelfs een persoonlijke missie om zoveel mogelijk over kleur te ontrafelen en het potentieel te mogen tonen! Vandaar dat ik het waardeer om deel te kunnen en mogen nemen in het bestuur van kleurenvisie!

 

 

AD PRUYN, BESTUURDER

Ad Pruyn (hoogleraar Consumentenpsychologie) heeft onderzoek gedaan naar de rol van de omgeving bij beïnvloedingsprocessen, en is telkens weer verrast om te zien hoe groot de gevolgen van subtiele kleurvariaties in de omgeving kunnen zijn op de ervaring van klanten in winkels, patiënten in zorginstellingen, en reizigers in het openbaar vervoer. Bij alles wat we doen speelt kleur een rol, en het is teleurstellend om te zien hoe slecht de versnipperde kennis die we hebben uit gebieden als de psychologie, de marketing, de biologie en de natuurkunde is geïntegreerd tot een 'body of knowledge' die in de praktijk van het design kan worden toegepast. Om daar een bijdrage aan te leveren doe ik mee binnen de Stichting Kleurenvisie. 

 

 

BEATA FRANSO, WEBREDACTEUR (geen zitting in bestuur)

“Ja ik ben dol op madame Edwards en ik bewonder haar” zei Cocteau. “Ze is zo eerlijk. Zo is ze bijvoorbeeld Debussy gaan bezoeken op zijn sterfbed; maar toen haar achteraf werd gevraagd: “Nou, en hoe zag hij eruit? zei ze: “O dat weet ik niet, ik heb hem niet gezien, ik zie alleen maar kleuren.”

Uit ‘Het innerlijk blauw’ van André Gide. Beata Franso is beeldend kunstenaar en kleurexpert voor architectuur.

 

*

In de volgende nieuwsbrief neemt het bestuur afscheid van oud-bestuurder Jan de Vletter.

 

 


 

Kleur Buiten Prijs 2017

 

Regenboogbuurt ontving Kleur Buiten Prijs op 8 december

 

 

 

 

 

 

Stichting Kleurenvisie reikte haar Kleur Buiten Prijs 2017 uit aan Stichting Regenboogbuurt.

De prijs wordt periodiek toegekend voor projecten en/of instellingen met een weloverwogen en inspirerend kleurbeleid.

Stichting Regenboogbuurt zet zich in om het unieke karakter van de Regenboogbuurt in Almere-Buiten te behouden. Deze buurt is omstreeks 1995 gerealiseerd en ontworpen rond het thema kleur.

Nu, ruim 20 jaar later, vraagt een zorgvuldig beheer van deze unieke kleurtoepassing in de Regenboogbuurt extra aandacht. Het betreft niet alleen de specifieke kleuren van ca. 2000 woningen, maar ook die van de openbare ruimte. “Behoud de Regenboogbuurt” spant zich in voor een gericht Welstandsbeleid en het borgen van het bijzondere karakter.

Hans Laumanns met vrouw, projectleider en initiatiefnemer van de Regenboogbuurt 
 

Kim van Savooyen, Pi de Bruijn, Eva van Oene (voorzitter Stichting Regenboogbuurt)
 

De prijs bestaande uit een plaquette werd uitgereikt door onze voorzitter Ir. Pi de Bruijn. Floor van Dusseldorp, die als expert destijds was betrokken bij de vormgeving van de Regenboogbuurt hield een inspirende lezing waarin ook de 12 kleurstellingen voor een weloverwogen kleurontwerp voor de buitenruimte ruimschoots aandacht kreeg.

 


 

 

 

<< naar nieuwsbrieven archief

Inloggen

 
gebruikersnaam:  
 
wachtwoord:  
 
 
 
   
Wachtwoord vergeten?  

Klik hier om uw gegevens te wijzigen

 

Stichting Kleurenvisie
Klarendalseweg 31
6822 GA Arnhem