23 augustus 2017

23-08-2017

    

 

 

 

Bart Bos erelid NVvK overleden

Bart Bos, erelid van de voormalige Nederlandse Vereniging voor Kleurenstudie (nu Stichting KleurenVisie) is op 17 augustus op 95 jarige leeftijd overleden. 

De crematieplechtigheid is morgen donderdag 24 augustus om 15.00 uur in Crematorium Hilversum, Kolhornseweg 13 te Hilversum. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in de koffiekamer. Geen bloemen.

In een volgende nieuwsbrief zullen we Bart Bos gedenken.

 


 

100 jaar De Stijl

In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunstbeweging De Stijl werd opgericht. Om dit te vieren vinden er in 2017 door heel Nederland tal van inspirerende evenementen en tentoonstellingen plaats. De Stijl vindt zijn oorsprong in Leiden in 1917, met de oprichting van het tijdschrift De Stijl door Theo van DoesburgDe kunstenaars die zich aansluiten bij De Stijl zoeken naar een totaal ‘nieuwe kunst’, die ook de samenleving moet moderniseren. Piet Mondriaan is voor alle De Stijl-kunstenaars het grote voorbeeld. Ook in de hedendaagse tijd inspireren de uitgangspunten van De Stijl-beweging nog vele Nederlandse designers, zoals Hella Jongerius, Maarten Baas, Joris Laarman en Piet Hein Eek.

Lees HIER verder voor goed een overzicht van de exposities door het land, zoals bijvoorbeeld ook onderstaande in Leiden.

 

Openlucht Museum De Lakenhal: Maison d'Artiste. Nog te zien tot en met 27 augustus.

Grondlegger van De Stijl Theo van Doesburg en architect Cor van Eesteren ontwierpen in 1923 het Maison d’Artiste. Een uitdagend ontwerp dat nooit is gerealiseerd. Openlucht Museum De Lakenhal presenteert een prototype, ontwikkeld door professor Mick Eekhout i.s.m. studenten TU Delft. Dit prototype (1:5) wordt voor het eerst in een museale context gepresenteerd op Het Gerecht in Leiden.

 


 

Programma Haus der Farbe najaar

Het Zwitserse Haus der Farbe heeft diverse interessante bijeenkomsten gepland in het najaar, waaronder een studiereis voor de nieuwe studenten naar de meest kleurrijke stad van Europa: Tirana. Klik HIER voor meer informatie.

 


 

Man droomt voor het eerst in kleur tijdens radiotherapie

Een man heeft voor het eerst in kleur gedroomd nadat zijn oog, waar een tumor in zat, bestraald was.

De 59-jarige Australiër droomde eerder uitsluitend in zwart-wit. Na vier weken radiotherapie aan de voor- en zijkant van zijn hoofd, begon hij ineens in levendige kleuren te dromen.

Lees HIER verder op de website van NewScientist.

 

 

<< naar nieuwsbrieven archief

Inloggen

 
gebruikersnaam:  
 
wachtwoord:  
 
 
 
   
Wachtwoord vergeten?  

Klik hier om uw gegevens te wijzigen

 

Stichting Kleurenvisie
Klarendalseweg 31
6822 GA Arnhem